سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۴
برنامه‌های هفته جوان در قم تشریح شد

حوزه/ مدیرکل ورزش و جوانان استان قم به تشریح برنامه های هفته گرامیداشت جوان پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حسن سلطانی در نشست خبری بزرگداشت هفته جوان که در فرهنگسرای جوان برگزار شد، با اشاره به گسست بین نسلی عنوان کرد: رسانه یکی از ابزارهایی است که در این زمینه می تواند گره گشا باشد و کشور را به آرامش برساند و از گزند دیوانگان دنیای امروز در امان بدارد تا بتوانیم کشور را به سر منزل مقصود برسانیم و پرچم تمدن تمدن ایران اسلامی را در سراسر دنیا با افتخار به اهتزاز در آوریم.

مدیر کل ورزش و جوانان استان قم گفت: در بخش رسانه خدمات و تلاش های فراوانی انجام شده است اما رسانه‌ها به واسطه تعدد، تنوع و رویکردهای مختلفی که دارند باید علاوه بر آگاهی بخشی عملکرد مدیران و ارزیابی اقدامات آنان نسبت به افزایش سطح افکار و باورهای جوانان در راستای آرمان‌های انقلاب اسلامی اهتمام داشته باشند.

وی بیان کرد: از سال ۱۳۸۹ سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان ادغام شدند و مقرر شد همه اعتبارات، منابع انسانی و امکانات آن در اختیار ورزش و جوانان قرار بگیرد. با توجه به اینکه سازمان ملی جوانان زیر مجموعه استانداری بود همه امکانات باید از این مسیر منتقل می‌شد که اعتبارات، منابع انسانی و امکانات اداری منقول را منتقل شد اما مالکیت فرهنگسرای جوان هنوز منتقل نشده است که این مسأله درحال پیگیری و رایزنی است تا به صورت کامل در اختیار ورزش و جوانان قرار بگیرد.

سلطانی گفت: بیش از ۳۰ برنامه برای هفته جوان در نظر گرفته است که برگزار جلسه ستاد سامان دهی امور جوانان، برگزاری دو اردوی راویان پیشرفت، برگزاری دوره‌های کارآفرینی و کارآموزی، برگزاری پویش اهدای خون، پخش فیلم و نقد و بررسی آن توسط جوانان در فرهنگسرای جوان، گلریزان برای جوانان زندانیان جرائم مالی غیر عمد در بلوار پیامبر اعظم (ص) و غبارروبی گلزار شهدا از جمله آن‌ها است.

وی با اشاره به برگزاری جشن های گرامیداشت هفته جوان اضافه کرد: جشن هفته جوان در ۱۱ بهمن در خلجستان و روز پنجشنبه در سالن شهدای قنوات برگزار می‌شود. جشن میلاد علی اکبر (ع) با تقدیر از جوانان برتر در روز شنبه در سالن اجتماعات امامزاده سید علی (ع) برگزار می‌شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قم اظهار کرد: تقدیر از ۲۰ جوان برتر شهر جعفریه در روز یکشنبه، دیدار جوانان با خانواده شهدا از جمله شهید قاسمی پور و شهید اسدی، برگزاری پنج نشست‌ تخصصی با حضور اساتید دانشگاه، برگزاری نشست های تخصصی آسیب های اجتماعی در مراکز مشاوره‌ای، مراسم تجلیل از قهرمانان ۱۴۰۳ و برگزاری پویش برای ایران جوان در فضای مجازی از دیگر برنامه‌ها است.

وی، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای حوزه جوانان در بلوار پیامبر اعظم (ص) را دیگر برنامه معرفی کرد و افزود: طرح مهتا یا شهید باقری با همکاری نیروهای مسلح چ سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار شده است تا جوانان در دوران سربازی با مهارت های شغلی آشنا شوند. در این طرح، ۱۱۷۳ نفر در ۷۷ دوره آموزش دیدند که مورد استقبال جوانان قرار گرفت و ۱۶۲۰ نفر در نوبت هستند. در زمینه اجرای این طرح رتبه سوم کشور را کسب کردیم.

سلطانی ادامه داد: بیش از ۸۰ مرکز مشاوره ای که داریم در این ایام به زوجین جوان مشاوره رایگان ارائه می‌کنند همچنین دو مرکز مشاوره دیگر نیز افتتاح می‌شود. هماهنگی‌هایی با آموزش و پرورش صورت گرفته است تا متخصصان این مراکز در مدارس به ویژه مقطع متوسطه دوم ارائه خدمت می‌کنند.

وی اظهار کرد: انتشار شعارهای هفته جوان در قالب هشتگ و پوستر، برگزاری همایش جوانی جمعیت، تولید آثار رسانه‌ای در رابطه با جوانی جمعیت و خانواده و نقش نماز در خانواده، برگزاری نمایشگاه تعالی خانواده، حمایت از جام فوتسال جوانان و سمن‌ها، برگزاری کارگاه های مهارت های زندگی در روستاها و سطح استان و مدارس از دیگر برنامه‌ها است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قم با اشاره به فعالیت سه دبیرخانه ملی در استان قم افزود: دبیرخانه آموزش مهارت های زندگی در زمینه ازدواج و خانواده فعالیت می‌کند و در این راستا اقدامات متعددی از جمله انتشار ماهنامه، تولید محتوای رسانه‌ای با عنوان حلقه ها توسط تهیه کنندگان صدا و سیما و پخش از شبکه سه یا نسیم و رصد اقدامات معاونت های سایر استان‌ها در عرصه آموزش‌های ازدواج و خانواده انجام داده است. همچنین تفاهم‌نامه‌ای با پژوهشکده حوزه و دانشگاه منعقد شده تا درسنامه آموزش های ازدواج و خانواده تدوین شود.

وی با اشاره به اینکه دبیرخانه جشنواره ایران جوان نیز در قم استقرار یافته است، گفت: مسئولیت دبیرخانه وصال شیرین به قم واگذار شده است. این طرح تلاش می‌کند تا زمینه‌های کاهش هزینه‌های زوجین در ابتدای ازدواج را فراهم کنند و در این راستا با ۲۵۰۰ کسبه در ۱۳ صنف تفاهم‌نامه منعقد شده است تا خدماتی مانند آتلیه، آرایشگاه و... را به تخفیف ویژه به زوجین ارائه کنند. در استان قم نیز با ۷۰ کسبه تفاهم نامه منعقد شده است.

سلطانی بیان کرد: ۶۷ سمن در استان قم وجود دارد که حدود ۶۰ درصد آن فعال هستند همچنین ۱۲ مرکز همسان گزینی در استان قم وجود دارد که بیشتر ۵۰ درصد آن فعال هستند.

لزوم توجه جوانان به سمن‌ها

در ادامه، مقدم، معاون جوانان اداره ورزش و جوانان قم در رابطه با اهمیت توسعه مشارکت اجتماعی عنوان کرد: ثبت سمن راهی است که هر جوان ایرانی می‌تواند از طریق آن از خدمات دولتی بهره‌مند شود و مشارکت اجتماعی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه ثبت سمن راهی برای افزایش سرمایه اجتماعی است، ادامه داد: جوانان می‌توانند با مراجعه به سامانه مشارکت جوانان استان قم ثبت سمن داشته باشند.

مقدم در رابطه با ستادهای ساماندهی امور جوانان گفت: در تلاش هستیم به عنوان دبیرخانه این ستاد با عنایت مدیرکل ورزش و جوانان استان قم اقدامات بیشتری انجام دهیم و دغدغه‌های جوانان را از زبان خودشان بشنویم و راهکارها و ارزیابی بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

وی با اشاره به راه اندازی خانه های جوان در شهر کهک، خلجستان و جعفریه گفت: با ایده ها و طرح‌هایی که از سوی رسانه‌ها و جوانان می‌توان این مراکز را در انجام وظایف خود پویاتر و فعال‌تر از گذشته کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha